Módszerek

This post is also available in: English (angol)

Az ülések

Hogyan zajlanak az ülések?

 

Személyes bejelentkezés és időpont egyeztetés után az első alkalommal, átbeszéljük a felmerülő problémákat, legyenek azok akár múltbéli feldolgozatlan események, vagy a mostani élethelyzetben előforduló nehézségek, amelyek a jelenlegi probléma gyökerei. Ezt egy életút-interjú követi, ami az Ön jobb megértését szolgálja. A pszichológiai terápia előtti esetleges kérdéseket (pl- hogyan dolgozik a pszichológus? Mi fog történni az ülések alatt?) és – ha volt – , a korábbi kezelések történetét is ekkor beszéljük meg. Ez a kezdeti időszak egyben az egymásra hangolódás időszaka is, ami nagyon lényeges, hiszen ilyenkor alakul ki az a mély bizalmi kapcsolat, amiben lehetőség nyílik őszintén beszélni bármiről.

Ezt követi egy szóbeli megállapodás a közös munka kereteiről és céljairól. A célokat minden esetben a kliens fogalmazza meg, a terapeuta csak a reális mérhető eredménnyel bíró célkijelölésben segédkezik.
A közös  munka ezek után kezdődik, az Ön problémájának megfelelő módszerrel, amely kölcsönös együttműködésen alapul és konzultációs illetve szupportív terápiás keretek között zajlik. Lényeges eleme a visszajelzések adása: ezért rendszeresen megbeszéljük az elért eredményeket, változást, és ezek alapján haladunk tovább.

 

Módszerek