Transzhumanizmus – Testek Internete

This post is also available in: English (angol)

A világban lévő technológiai fejlesztési irányok közül a transzhumanizmus az egyik jelentős irányzat. Ezt a 4. ipari forradalom részének tekinthetjük, és amelyben az ember már nem (csak) természetes lény, hanem szervezetét technológiai hálózatba fűző ‘valami… (kvázi cyborg).

Az igazság abszurdabb, mint a képzelet. A Testek Internetével teljes spektrumú Mesterséges Intelligencia felügyelete alatt leszünk, egységes számításokkal mérnek majd minket, az élet  minden  területén.

IoB2

És ez az irányzat sajnos nem fikció. Az “always online” üzemmódú I.o.B. implantátumaink segítségével az A.I. kiszámítja majd, hogyan kell élnünk.

Amíg kiépül az IoB, addig is lassan fejlődik ez a technológia. A látható trendek szerint: először csak zsebben, aztán a testen hordva, aztán már a testen belül fogjuk hordani az ilyen eszközöket. Az ilyen technológiák mindennapi alkalmazásainak csak a képzelet szabna határt. Milyen lenne, ha a facebook és a Ray-Ban kamerás-mikrofonos A.I.-kapcsolatú szemüvegét kombinálnánk virtuális valósággal (virtual reality) vagy kiterjesztett valósággal (augmentet reality) és IoB-vel? Ilyen esetben a központ által így szerzett adatok alapján aktív visszacsatolások érkezhetnének a Testek Internetén keresztül a testünkbe implantált eszközökre. Hát, nem tudom, hogy ez mennyire lenne jó nekünk, embereknek, de eléggé sok kérdést vet fel ez az irány.