Brüsszel az első város, ahol zárolták a 5G bevezetését, mert káros lehet az egészségre

This post is also available in: English (angol)

Brüsszel az első város, amely egészségügyi kockázata miatt ellenzi az 5G technológia használatát!

The Brussels Times írása szerint, az 5G sebességű vezeték nélküli internetes szolgáltatásra vonatkozó kísérleti projektet Brüsszel megszakította a város polgárainak egészsége védelmében.

Júliusban a kormány megállapodást kötött három távközlési szolgáltatóval, akik elkötelezték magukat a szigorú sugárzási szabványok csökkentésére Brüsszel városában. A regionális hatóságok szerint azonban jelenleg nem lehetséges a szolgáltatást nyújtó antennák által generált sugárzás mennyiségének a pontos megállapítása.

„Nem tudom ösztönözni az ilyen technológiát, ha a polgárokat védő sugárzási szabványokat nem tartják tiszteletben, 5G-vel vagy anélkül” – mondta Céline Fremault, az ország környezetvédelmi minisztere.

“A brüsszeli lakosok nem kísérleti nyulak, akik feláldoznák egészségüket a profit érdekében!” – tette hozzá a miniszter.

Ez a kísérleti projekt nem működik a jelenlegi sugárzási szabványok szerint, és a regionális környezetvédelmi miniszter azt mondta, hogy egyáltalán nem szándékszik kivételt tenni az 5G esetében sem. Brüsszel térségében szigorú szabályok vonatkoznak a megengedett sugárzási szintre, olyannyira, hogy még a 4G sebességű internet okozta sugárzás is sokáig vita tárgyát képezte.

A múlt héten a regionális belga kormányok ismételten nem jutottak megállapodásra az 5G engedélyével kapcsolatosan, így a projekt irányítása a következő ügyvezető feladata lesz, – mondta Philippe De Backer kommunikációs miniszter a múlt héten.

Az 5G technológia mobil adatátvitelt biztosít nagyobb mennyiségben és nagyobb sebességgel. Az azonnali alkalmazás nagy sebességű wi-fi hozzáférést tenne lehetővé. Ezen technológia megvalósításának célja az lenne, hogy összekapcsolja az önálló robotokat, a drónokat, a vezető nélküli gépeket és egyéb intelligens eszközöket, melyek egy “dolgok internetje” (the Internet of things) rendszert alkotnának.