Az introvertáltak 7 olyan tulajdonsága, amit a legtöbb ember nem ért meg

This post is also available in: English (angol)

Az introvertáltak 7 olyan tulajdonsága, amit a legtöbb ember nem ért meg

Te melyik típusba tartozol? Ha introvertált vagy, akkor azért, ha nem, akkor azért olvasd el ezt a cikket!

Az introvertált viselkedés lehet ajándék, de az extrovertált emberek számára furcsának tűnhetnek azok a dolgok, amelyeket az introvertáltak csinálnak. Viszont nekik nagyon jó okuk van arra, hogy miért csinálják, amit… Íme 7 helyzet, amit a legtöbb ember nem ért velük kapcsolatban:

1. Ők is nevetnek

Időnként inkább a saját társaságukat részesítik előnyben. Szeretik a saját ötleteiket, szeretnek álmodozni, szeretnek létrehozni valamit, olvasni, filmet nézni, pihenni és időnként sokat nevetnek. Erre viszont csak akkor kerül sor, ha elég kényelmesen érzik magukat, hogy megosszák veled a humorukat. Sok komikus introvertált, ami sokszor magyarázza, hogy ők miért vesznek észre olyan dolgokat, amiket mások nagyon ritkán.

2. Egyedül kell lenniük, hogy feltöltődjenek

Az introvertált embereknek egyedül kell lenniük ahhoz, hogy újratöltődjenek. Az emberek általában azt gondolják, hogy az introvertáltak társadalmilag kínos, félénk, és unalmas emberek. Pedig ez nincs így! Ők nagyon értékelik a valódi kapcsolatokat, és mély beszélgetésekre képesek. Csak el akarják kerülni az értelmetlen érzelmi interakciókat másokkal. Ez az oka annak, hogy nem szeretnek sok emberrel részt venni egy buliban. Egyedül kell lenniük, mert elárasztja őket a sok ember és elfáradnak ettől.

3. Egyszerre szeretik az embereket, és egyszerre utálják is őket

Imádják az emberekben zajló jó dolgokat, szeretik megismeri az emberi valódiságot, jól érzik magukat körülöttünk, még akkor is ha nem mondanak semmit. Viszont nem szeretik a hamis személyiségeket, a pletykálkodást, az időjárásról vagy bármi másról való beszélgetést, ha az nem segíti a jobb megértését. Ez egy kétélű kard. Egy introvertált sokszor gondolkozik azon, hogy megismerje-e az előtte álló embert… Sokszor inkább nemet mond, de ez nem ellened irányul. Az introvertált emberek tudják, hogy kit akarnak a barátaik között tudni és kit nem.

4. Biztos, hogy hűséges lesz hozzád

Egy introvertáltnak időbe telik amíg megismer téged, és ez sokat jelent aztán számára. Nekik egy barát nem csak egy ember, hanem azt jelenti, hogy sok időt, szeretet, és kedvességet adnak a másik embernek. Azt akarják, hogy te is ragaszkodj hozzájuk és igazi barátok legyetek. Nem szabad őket lerázni és triviálissá tenni a barátságukat. Az árulást is nagyon rosszul viselik. Ez örökre elvághat egy ilyen embertől. Számukra az őszinteség és a hűség a legfontosabb.

5. Nem szeretik a váratlan látogatókat

A befelé forduló embereknek nem tetszik semmi váratlan, de különösen nem szeretik a váratlan látogatókat. Megvan a saját idejük. Tudják, mit csinálnak egy nap, és nem szeretik ha megzavarják közben. Mivel minden napjukat átgondolják, így amikor valaki betoppan hozzájuk, akkor ez a tervezés szertefoszlik.

6. Nem unatkoznak, de úgy néznek ki, mint akik igen

Az introvertált ember szórakozhat anélkül is, hogy egész nap ugrálna. Valójában ritkán unatkoznak, mivel a legtöbb alkalommal mély belső életet élnek és gondolkodnak. Gondolataik megakadályozzák őket abban, hogy unalmas legyen az életük. Kreatív típusok, és amikor energiát kapnak, akkor összpontosítanak egy-egy önálló tevékenységre. Még ha úgy is tűnik, mintha untatná őket valami, ez nem így van. Ők tudnak nyugodtan ülni, amikor lelkesednek is valamiért.

7. Időről időre el kell vonulniuk

Szeretnek a barátaikkal lógni, és kávézni, de csak az igazi barátaikkal. A felületes emberekkel nem szívesen beszélgetnek. Miután egy ideig közösségi életét éltek, és emberek vették körül őket, az introvertált emberek csak arra várnak, hogy elvonuljanak a világ elől néhány napra és újra remeteként éljenek. Aztán keresik majd a társaságot, de néha kell nekik egy-egy nap távolság az emberektől.